Act Si Politon - Triggeri. cum sa faci schimbari care dureaza pentru a deveni persoana care vrei sa fii/marshall goldsmith, mark beiter

  • Exista 2 adevaruri imuabile pe care Marshall Goldsmith, autorul volumului Triggeri ni le impartaseste inca de la inceputul cartii: Adevarul nr. 1: Este greu sa realizezi o schimbare semnificativa a comportamentului.
  • Adevarul nr. 2: Nimeni nu ne poate face sa ne schimbam, decat daca vrem cu adevarat.
  • Un trigger comportamental este orice stimul care are impact asupra comportamentului nostru.
  • Iar mediul inconjurator este plin de triggeri care ne conditioneaza comportamentul, determinandu-ne sa fim mai rai, mai delasatori, mai cruzi, mai furiosi, mai violenti decat stim noi ca suntem.
  • Felul in care credem noi ca suntem este de cele mai multe ori diferit de perceptia pe care o au ceilalti in ceea ce ne priveste. si asta pentru ca actiunile noastre repetate fata de cei din jur dau masura exacta a felului nostru de a fi.
  • Uneori, constienti de aceasta diferenta, ne propunem sa fim mai buni, mai calmi, mai calzi, mai atenti, chiar mai fericiti.
  • Dar de cele mai multe ori, desi stim exact ce sa facem pentru a ajunge acolo, nu suntem in masura sa ne schimbam comportamentul. si asta pentru ca exista un set de convingeri interioare care ne saboteaza schimbarea de durata, anuland posibilitatea ca aceasta sa aiba loc.
  • Folosim aceste convingeri ca pe niste principii in care credem cu tarie pentru a justifica lipsa de actiune, iar apoi pentru a scapa de rezultat: 1. Daca inteleg, voi face asta 2. Am vointa si nu voi cadea in ispita 3. Astazi este o zi speciala 4. "Cel putin sunt mai bun decat..." 5. N-ar trebui sa am nevoie de ajutor si organizare 6. Nu voi obosi si nu imi voi pierde entuziasmul 7. Am tot timpul din lume 8. Nimic nu imi va distrage atentia si nu se va intampla nimic neprevazut 9. Viata mea se va schimba brusc in urma unei revelatii 10. Ma voi schimba pentru totdeauna si nu va mai trebui sa imi bat capul 11. Faptul ca voi scapa de vechile probleme nu va aduce cu sine alte probleme 12. Eforturile mele vor fi rasplatite pe masura 13. Nimeni nu e atent la mine 14. Daca ma schimb, sunt "neautentic" 15. Am intelepciunea de a-mi evalua singur comportamentul Pentru a putea depasi cu succes inertia schimbarilor de comportament, Marshall Goldsmith propune Lista intrebarilor zilnice.
  • "Ideea e ca intrebarile zilnice ar trebui sa-ti reflecte obiectivele.
  • Nu sunt menite sa fie impartasite cu ceilalti (in afara de cazul in care scrii o carte cu privire la acest subiect), ceea ce inseamna ca nu sunt concepute pentru a fi judecate.
Pret: 42.24Lei